spoon

Πρόσφατες συνταγές

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σάλτσα καρυδιού

0

Κατηγορία : ,

Υλικά
1 κοτόπουλο 1500 γρ. σε 6 κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. τοματοπελτές διαλυμένος σε ζεστό νερό
350 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
1 κ.σ. κόλιανδρος σκόνη
1 κ.γ. κάρυ σκόνη
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και στις δύο πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 3'. Ρίχνουμε τον αραιωμένο πελτέ και προσθέτουμε νερό ώστε να καλύψει κατά τα ⅔ το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45'. Όταν περάσουν τα 30', ρίχνουμε την καρυδόψιχα, συνεχίζουμε για 15' και σερβίρουμε με απλό πιλάφι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου