Ζεματίζετε 1 κιλό σπανάκι 3' σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπωλ.
Προσθέτετε 350 γρ. ανθότυρο και 150 γρ. μανούρι θρυμματισμένα και ανακατεύετε.
Σ' ένα τηγάνι σωτάρετε με λάδι 5 πράσα και 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα για 5' μέχρι να ροδίσουν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζετε το μείγμα του τηγανιού στο μπωλ και προσθέτετε 250 γρ. ψιλοκομμένου σολομού, 2 αυγά, 200 ml γάλα, λίγο αλάτι, μπόλικο φρέσκο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε για 40' μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και το σερβίρετε ζεστό.