Υλικά
250 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 πιπεριές σε ροδέλες
1 κ.γ. κύμινο σκόνη
2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
10 τοματίνια
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα ρεβύθια. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και στο τέλος του βρασίματος αλατίζουμε. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 250 ml από το νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3', μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το κύμινο, τα τοματίνια και το νερό που κρατήσαμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3'. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.