Υλικά
700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
80 ml ελαιόλαδο
2 κ.γ. φασκόμηλο τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το σκόρδο, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο, 40 ml ελαιόλαδο και 150 ml νερό. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 4' από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το φασκόμηλο και ανακατεύουμε για 1'. Προσθέτουμε το μείγμα του μπωλ, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5'.