Υλικά
250 γρ. φακές ψιλές
3 πράσα (φέτες)
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ρίγανη
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξύδι
90 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 60 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για 10', μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις φακές, αλατοπίπερο, δάφνη και ανακατεύουμε για 1'. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 30'. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο κα το δεντρολίβανο για 3' και τα αδειάζουμε στις φακές. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ξύδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.