spoon

Πρόσφατες συνταγές

Καλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλι

0

Κατηγορία : ,

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
½ φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο ψιλό
½  φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½  κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα καλαμαράκια. Τα κόβουμε σε ροδέλες. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το ξύσμα, το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Πανάρουμε τα καλαμαράκια και σε δόσεις τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου