Υλικά
2 κιλά πρόβεια παϊδάκια πάχους 3 εκ.
Σπαράγγια άγρια ή ήμερα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα παϊδάκια γενναιόδωρα και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε για 1 ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να αποβάλουν το περιττό ύγρο. Τα σκουπίζουμε καλά. Ψήνουμε τα παϊδάκια σε δυνατή φωτιά για 20', με τακτικά γυρίσματα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά εξωτερικά και να παραμείνουν ζουμερά εσωτερικά.
Αποφεύγουμε το παρατεταμένο ψήσιμο, γίνεται εύκολα σκληρό. Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 5'. Βάζουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε.