spoon

Πρόσφατες συνταγές

Χταπόδι Γαλικίας στην κατσαρόλα με πάπρικα

0

Κατηγορία : ,

Υλικά
1 χταπόδι 2 κιλών
1 κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Μπόλικη καπνιστή πάπρικα
Ανθός αλατιού
Ελαιόλαδο για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε νερό μέχρι να κοχλάσει. Βουτάμε τα πλοκάμια του χταποδιού μέσα στο βραστό νερό 3 φορές, για 3' κάθε φορά. Έτσι σφίγγει το δέρμα του χταποδιού και δεν σκίζεται στο μαγείρεμα. Βάζουμε το χταπόδι στο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30'. Αποσύρουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Στο ίδιο νερό ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τις πατάτες για 45'. Κόβουμε τα πλοκάμια σε φέτες πάχους 1 εκ., ρίχνουμε ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου