Υλικά
300 γρ. φακές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
250 γρ. τοματάκια κονσέρβας
2 κ.γ. ρίγανη
1 μάτσο μάραθος ψιλοκομμένος
50 γρ. ρύζι καρολίνα
2 κ.σ. ξύδι
90 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις φακές, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης και 750 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας σχολαστικά. Όταν το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25'. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για άλλα 20'. Πρις αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε.