Υλικά
400 γρ. κριθαράκι μέτριο
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου
Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
100 ml λευκό ξηρό κρασί
90 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βράζουμε το κριθαράκι για 10', το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε καλά και το αδειάζουμε σ' ένα ταψί. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το θυμάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και ψήνουμε για 20'. Αποσύρρουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.