Υλικά
500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελιές μαύρες σε ροδέλες
50 γρ. κάππαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα για 1 ώρα. Στραγγίζουμε και τ' αφήνουμε να κρυώσουν. Τ' ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το ξύδι. Σ' ένα μπωλ χτυπάμε το λάδι με το ξύδι, περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε.