spoon

Πρόσφατες συνταγές

Πανσέτα με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι

0

Κατηγορία : ,

Υλικά
3 κιλά πανσέτα κομμάτι
40 γρ. μουστάρδα
200 γρ. μέλι
60 ml χυμός πορτοκαλιού
Ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι με τη φλούδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. σουσάμι
1 κ.σ. αλάτι χοντρό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τρίβουμε την πανσέτα με το αλάτι και λίγο λάδι και τη βάζουμε σε ταψί με το δέρμα προς τα πάνω. Βάζουμε γύρω τις φέτες πορτοκαλιού. Ψήνουμε για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε στους 120°C και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα, βρέχοντας τακτικά με το λίπος που θα έχει λιώσει στο ταψί. Σε μπωλ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σουσάμι. Βγάζουμε το ταψί και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 140°C. Αλείφουμε την πανσέτα με το μείγμα και ψήνουμε για 25', μέχρι να γλασαριστεί ωραία και να καραμελώσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου