Υλικά
1 κιλό κορτεζίνες με κόκκαλο ενιαίο κομμάτι
Χυμός από 2 λεμόνια
500 ml ζωμός κοτόπουλου ζεστός
2 αυγά
Αλάτι - φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφουμε τις κορτεζίνες (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με λίγο ελαιόλαδο. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε τις κορτεζίνες για 20', με τακτικά γυρίσματα, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά, αλλά να μείνουν ζουμερές. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα, σε ένα μπωλ χυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τον χυμό λεμονιών μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε αργά τον καυτό ζωμό κοτόπουλου, χτυπώντας, μέχρι η σάλτσα να αφρίσει. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τις καυτές κορτεζίνες περιχύνοντας με το αυγολέμονο.