Υλικά
1 κιλό μανιτάρια λευκά και πορτομπέλο
400 γρ. πλιγούρι χοντρό
2 κρεμμύδια σε ψιλά καρέ
2 κ.σ. τοματοπελτές
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
Φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια για 5' μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ και το πλιγούρι κι ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1200 ml νερό και μετριάζουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για 30', μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Αδειάζουμε τα μανιτάρια με το πλιγούρι σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε, ψήνουμε για 10' και σερβίρουμε.