spoon

Πρόσφατες συνταγές

Φασολάκια φουρνιστά με κασέρι και γραβιέρα

0

Κατηγορία : ,

Υλικά
1 κιλό φασολάκια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. τοματοπελτές
600 γρ. τομάτες τριμμένες
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
300 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βασιλικός
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ρίγανη
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη για 3', μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τον πελτέ και τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την τομάτα και 500 ml νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30'. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Ανακατεύουμε τα φασολάκια με το ζαμπόν, το βασιλικό και τη μισή ποσότητα τυριών. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα τυριά, ψήνουμε για 15' και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου