Υλικά
6 τομάτες
2 μπαλάκια μοτσαρέλα των 200 γρ. σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. βασιλικό
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 φλ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (πατικωμένα)
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Κόβουμε από το πάνω μέρος της τομάτας ένα καπάκι και αφαιρούμε λίγο από την σάρκα της. Ανακατεύουμε τους κύβους της μοτσαρέλας με τον ψικοκομμένο βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τις τομάτες με το μείγμα αυτό. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας.
Περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.