Υλικά
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
15 ml χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
50 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
20 ml ελαιόλαδο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τ' αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να μαριναριστούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε τις πατάτες με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 40'. Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για 30'.