spoon

Πρόσφατες συνταγές

Γλυκοπατάτες πικάντικες με πάπρικα

0

Κατηγορία : , ,

Υλικά
2 κιλά γλυκοπατάτες μακριές
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. καβουρδισμένο πασατέμπο
1 ρόδι
4 κ.γ. γιαούρτι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις γλυκοπατάτες. Κόβουμε στη μέση κατά μήκος και χαράσουμε σε καρέ 1 εκ.. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πάπρικα, πιπέρι καγιέν και αλατοπίπερο και απλώνουμε με τη φλούδα κάτω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 30'.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, πασπαλισμένες με ξύσμα λεμονιού, το πασατέμπο και το ρόδι. Αν θέλουμε βάζουμε και από 1 κ.σ. γιαούρτι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου