600 γρ. φασόλια ξερά ή γίγαντες
2 κρεμμύδια χοντρά
2 καρότα
Σέλινο
2-3 σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Βάζετε από βράδυ τα φασόλια στο νερό να μαλακώσουν. Τα πλένετε και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα, τα κρεμμύδια, τα καρότα σε ροδέλες, το σέλινο, το σκόρδο και το λάδι. Ρίχνετε νερό ως να σκεπαστούν τα υλικά (τρεις φορές το ύψος τους). Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν και να πιουν το ζουμί τους και να μείνουν με τη σάλτσα. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε αλάτι και κόκκινο πιπέρι.