500 γρ. καρότα
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 κ. γλ. ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδου
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Κρουτόν & γιαούρτι για το σερβίρισμα
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για 5'. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για 25', ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με το ελαιόλαδο και τα κρουτόν ή με γιαούρτι.