2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
2 φλιτζάνια φακές μαγειρεμένες
Αλάτι - πιπέρι
Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό για 20'. Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 15'. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 10'. Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Όταν πάρει την πρώτη βράση, αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15', χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό.