Ανακατεύετε ½ κιλό χοντροκομμένα καρύδια με 1 φλυτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα. Αλείφετε ένα ταψί (22/36) με βούτυρο. Απλώνετε τα μισά από ½ κιλό φύλλο, βουτυρωμένα ένα-ένα και ρίχνετε το μείγμα των καρυδιών. Βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα, ένα-ένα. Περιχύνετε με 1 ½ φλυτζάνι βούτυρο και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Ρίχνετε στον κρύο μπακλαβά ζεστό σιρόπι από 4 φλυτζάνια ζάχαρη, 2 φλυτζάνια νερό, ½ φλυτζάνι μέλι, φλούδα λεμονιού, φλούδα κανέλλας, μερικά γαρύφαλλα.