Χτυπάτε 2 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο με 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε 3 κροκάδια. Ρίχνετε 3 κουταλιές σούπας ούζο, λίγη βανίλια και 2 κουταλάκια άρωμα αμυγδάλου και σιγά σιγά 6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι, μέχρι να γίνει ζύμη σφιχτή. Πλάθετε τη ζύμη σε κουραμπιέδες σε όποιο σχήμα θέλετε. Τους ψήνετε στους 175 βαθμούς για 20'. Πριν κρυώσουν τελείως τους πασπαλίζετε με άχνη.
Κουραμπιέδες καλοκαιριάτικα;Ναι! Γιατί όχι! Σε πολλές περιοχές της βορειοκεντρικής Εύβοιας, ο κουραμπιές είναι γλύκισμα όλων των εποχών, μάλιστα αποτελεί κέρασμα στους γάμους κατά το εθιμοτυπικό!