Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα 3 κουταλιές σούπας βούτυρο και ρίχνετε 2 κουταλιές σούπας αλεύρι. Πριν ξανθήνει, προσθέτετε 8 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος ή κότας κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι. Σιγοβράζετε για 20'. Την αποσύρετε από την φωτιά. Χτυπάτε 2-3 κροκάδια αυγών με το χυμό 2-3 λεμονιών και ρίχνετε μερικές κουταλιές σούπας. Ρίχνετε το αυγολέμονο σιγά σιγά στη σούπα. Την ξαναβάζετε στη φωτιά και την ανακατεύετε συνεχώς 2-3'. Τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.