spoon

Πρόσφατες συνταγές

Γιουβαρλάκια

0

Κατηγορία : ,

Βράζετε ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για 15' σε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε ½κιλό κιμά, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 κουταλάκια αλάτι, 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι. Πλάθετε γιουβαρλάκια. Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο και τα σοτάρετε ελαφρά. Τα βάζετε σε κατσαρόλα.
Βράζετε 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό τομάτας με 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, λίγο αλάτι και ζάχαρη. Ρίχνετε το μείγμα στα γιουβαρλάκια. Τ' αφήνετε να σιγοβράσουν για 40'. Αντί για τομάτα βάζετε 3 φλιτζάνια νερό. Δένετε με 2 αυγά και 1 λεμόνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου