Διαλύετε σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό 50 γρ. μαγιά με 2 κουταλιές σούπας αλάτι και λίγο γλυκάνισο. Τα ρίχνετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε 2 φλιτζάνια αλεύρι από 2 κιλά. Αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μετά προσθέτετε 1 και ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό, για να διαλυθεί το ζυμάρι και ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνετε 40' ρίχνοντας 2-3 φλιτζάνια νερό, μέχρι να γίνει ζύμη αφράτη.
Πλάθουμε 5-6 φρατζόλες, τις χαράζουμε και τις αφήνουμε σκεπασμένες με ζεστό πανί να φουσκώσουν. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45'.