Πλένετε 1 κιλό μακρόστενες μελιτζάνες και τις χαράζετε βαθιά κατά μήκος. Τις τηγανίζετε. Βάζετε ½ κιλό κρεμμύδια με λίγο νερό να μαραθούν. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Όταν τσιγαριστούν, προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού πολτό τομάτας και αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις. Γεμίζετε μία-μία μελιτζάνα, αφού την έχετε αλατίσει και τις ψήνετε στους 175 βαθμούς, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.