Σοτάρετε ½ κιλό κιμά, τα συκωτάκια της γαλοπούλας και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κουταλιές βούτυρο. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι ρύζι και σοτάρετε μαζί λίγα λεπτά. Προσθέτετε από ½ φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά και κουκουνάρι, 2 κουταλάκια αλάτι και λίγο πιπέρι. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 15'. Όταν κρυώσει γεμίζετε μ' αυτό την κοιλιά μιας γαλοπούλας, 4 περίπου κιλών, τη ράβετε και την ψήνετε στους 175 βαθμούς για 4-5 ώρες.