Κόβετε 700 γρ. πατάτες όπως για τηγανιτές. Τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με 1 κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι. Μόλις αρχίσουν να τηγανίζονται χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε να ψηθούν ¼ της ώρας.
Γυρίζετε τις πατάτες να ψηθούν και από την άλλη πλευρά 3-4'. Εν τω μεταξύ, λιώνετε με το πιρούνι 100 γρ. φέτα και 50 γρ. ανθότυρο. Χτυπάτε 4 αυγά μαζί με τα τυριά, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνετε ακόμα 2 κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει ρίχνετε τ' αυγά. Ψήνετε την ομελέτα μερικά λεπτά.