Κτυπάτε 1 και ½ πακέτο βούτυρο με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη. Προσθέτετε 6 αυγά και ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά. Αναμιγνύετε 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι, 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι και 2 κουταλάκια μπέικιν. Προσθέτετε το αλεύρι στο μείγμα σιγά-σιγά αλληλοδιαδόχως με 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα. Στο τέλος προσθέτετε και ½φλιτζάνι αμύγδαλα.
Το ψήνετε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Στο μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι με 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 και ½ φλιτζάνι νερό και το χυμό ½ λεμονιού. Σιροπιάζετε με καυτό σιρόπι το γλυκό αφού κρυώσει τελείως.