Βράζετε 2 ποτήρια νερού ζάχαρη με 2 ½ ποτήρια νερό. Το τραβάτε από τη φωτιά και ρίχνετε 2 ποτηράκια κονιάκ και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Μουσκεύετε σ' αυτά τα μισά από ½ κιλό σαβουαγιάρ και τα στρώνετε σ' ένα ταψί. Χτυπάτε 1 κουτί γάλα εβαπορέ με 1 κουτί αφρόγαλα (ή κρέμα γάλακτος εννοεί η συνταγή, ή κρέμα μόρφατ) και το χωρίζετε σε 2 μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνετε 2 κουταλιές κακάο και το χτυπάτε ξανά. Το απλώνετε στα σαβουαγιάρ και το βάζετε στην κατάψυξη για 15'. Απλώνετε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ μουσκεμένα στο σιρόπι και ρίχνετε την άσπρη κρέμα. Βάζετε στην κατάψυξη.