Βράζετε ½ κιλό λαζάνια τη ½ ώρα απ' αυτή που γράφει το πακέτο. Όταν στραγγίσουν τ' αλατίζετε. Κόβετε ¼ τυρί βίτσερις* σε κύβους και το ρίχνετε στα λαζάνια.
Χωρίζετε 400 γρ. παρμεζάνα σε 3 μέρη. Ρίχνετε το πρώτο μέρος τριμμένο στα λαζάνια. Ρίχνετε το δεύτερο μέρος της παρμεζάνας και 150 γρ. κασέρι ή πεκορίνο σ' ένα πυρέξ. Ρίχνετε τα λαζάνια στο πυρέξ, ρίχνετε και ½ κιλό κρέμα γάλακτος, το τρίτο μέρος της παρμεζάνας και 150 γρ. πεκορίνο ή κασέρι. Θα το ψήσετε στους 220 βαθμούς για ½ ώρα.
- Η συνταγή είναι κάπως ακριβή, λόγω του κόστους της παρμεζάνας. Εναλλακτικά ας χρησιμοποιήσουμε άλλα τυριά που λιώνουν και την παρμεζάνα -αν θέλουμε- ας την χρησιμοποιήσουμε στη θέση του κασεριού!
[*] Το τυρί βίτσερις, δεν το γνωρίζω καν. Η αναζήτησή μου να δω έστω μια εικόνα του αποδείχθηκε μηδενική ή μου δίνει αποτέλεσμα για ελβετικό τυρί ή τυρί έμμενταλ. Οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο τυρί λιώνει (ένταμ, γκούντα, έμμενταλ, μοτσαρέλλα, τσένταρ κλπ).