Ρίχνετε 6 μεγάλες αγκινάρες σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Αφού στραγγίσουν τις βάζετε σε ταψάκι, ρίχνετε 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος, τις περιχύνετε με 1 φλιτζάνι λάδι και τις ψήνετε στους 175 βαθμούς για ½ ώρα. Κόβετε σε κομματάκια 250 γρ. γραβιέρα και προσθέτετε 1 αυγό χτυπημένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη.
Βάζετε το μείγμα πάνω και μέσα στις αγκινάρες, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με λάδι και τις ψήνετε για ½ ώρα ακόμη.