Χωρίζετε ½ κιλό κανταΐφι σε 3 μέρη, αφού πρώτα το έχετε ανοίξει καλά. Αλείφετε ένα ταψί (30) με βούτυρο και βάζετε το 1० μέρος του φύλλου αλειμμένο με βούτυρο. Κατόπιν το 2० πάλι με βούτυρο και το 3० ομοίως. Ραντίζετε την επιφάνεια με βούτυρο (χρειάζονται 2 πακέτα βούτυρο). Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει καλά το σιροπιάζετε με καυτό και δεμένο σιρόπι από 1 πακέτο ζάχαρη, 3 φλιτζάνια νερό, από 1 κουταλάκι τσαγιού κανελογαρύφαλλο, λεμόνι και κονιάκ. Κόβετε 1 ½ φλιτζάνι ασπρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα σε κομματάκια. Βάζετε τα μισά στο γλυκό κι αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε σαντιγί με 2 κουτιά κρέμα γάλακτος, που την απλώνετε στο κανταΐφι. Ρίχνετε τα υπόλοιπα αμύγδαλα.