Καθαρίζετε και πλένετε 1 κιλό σουπιές. Σωτάρετε με 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Κόβετε σε κομμάτια τις σουπιές και τις προσθέτετε στο κρεμμύδι. Σβήνετε με 1 ¼ φλ. κρασί άσπρο. Προσθέτετε 2 φλ. πολτό τομάτας κι αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες ρίχνετε αρκετό νερό. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνετε ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό.