Ανοίγετε 6 τομάτες και 6 πιπεριές και τις αδειάζεται. Ρίχνετε μέσα λίγη ζάχαρη. Σοτάρετε με ½ φλυτζάνι λάδι, 1 φλυτζάνι ρύζι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι. Επίσης προσθέτετε και τα ¾ από τις ψίχες της τομάτας αφού τις έχετε περάσει από το μύλο. Αφήνετε να βράσει λίγα λεπτά. Μισογεμίζετε με το ρύζι τις τομάτες και τις πιπεριές και τις βάζετε σε ταψί. Ρίχνετε ½ φλυτζάνι λάδι και το ¼ από τις ψίχες της τομάτας και λίγο αλάτι. Πασπαλίζετε με γαλέτα και ψήνετε 175 βαθμούς για 1 ½ ώρα.