Χωρίζετε στη μέση 6 αγκινάρες και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό με λεμόνι. Ζεσταίνετε ½ φλυτζάνι βούτυρο και σοτάρετε 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε άνηθο ψιλοκομμένο και 1 κουταλιά αλεύρι.
Ανακατεύετε και ρίχνετε τις αγκινάρες, 1 κιλό αρακά, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε 3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος και αφήνετε να σιγοβράσουν για ½ ώρα. Ρίχνετε 2 κροκάδια αυγών και το χυμό 1 λεμονιού για να δέσει το ζουμί.