½ κιλό ρύζι
¼ κιλό αμπελόφυλλα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μαρούλι μικρό
Δυόσμο
5 κουταλιές τυρί τριμμένο
Αλάτι - πιπέρι
Λάδι
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα. Στη συνέχεια κόβουμε το μαρούλι πολύ ψιλό, τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τη γέμιση αυτή βάζουμε στα φύλλα και τα τυλίγουμε με προσοχή. Τα βράζουμε με χλιαρό νερό.
Η συνταγή μπορεί να γίνει και νηστίσιμη, αν παραλείψουμε το τυρί ή βάλουμε νηστίσιμο τυρί.