spoon

Πρόσφατες συνταγές

Κανταΐφι

0

Κατηγορία : ,

1 ¼φύλλο κανταΐφι
4 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλλα
2 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη

Για το σιρόπι
1 ½ κιλό ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τα αυγά, τη ζάχαρη και τη κανέλλα. Ανοίγουμε το κανταΐφι και προσθέτουμε μια κουταλιά γέμιση στο κάθε κομμάτι. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο λιωμένο στο κάθε κομμάτι. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και το περιλούζουμε με το σιρόπι ζεστό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου